Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Les Samedis Musicaux de Prades

L'association "Les Samedis Musicaux" de Prades organise un samedi par mois un concert à Prades, dans les Pyrénées-Orientales (France). Consultez régulièrement ce site Internet ou abonnez-vous à notre bulletin électronique d'informations pour découvrir la programmation de nos prochains concerts.

Dimarts 1 de Juliol de 2014 a Figueres – Alexandre Bodak, piano – Obres de Frédéric Chopin – A les 20.30 h a l’Auditori Narcís Monturiol/Cercle Sport Figuerenc

Publié le 18 Juin 2014 par Samedis Musicaux in Prochain concert

Logo Samedis Musicaux

DIMARTS 1 DE JULIOL

DE 2014 A FIGUERES

A LES 20.30 H

 Alexandre Bodak

RECITAL DEL PIANISTA

ALEXANDRE BODAK


Obres de Frédéric Chopin


Auditori Narcís Monturiol/Cercle Sport Figuerenc

C/ Narcís Monturiol, 3

 

Entrades : 10 euros (accés gratuït fins a 12 anys).

A la venda a la sala, abans del concert

 

**********

 

ALEXANDRE BODAK

 

Alexandre Bodak és un pianista d’origen eslau, nascut à Berlín, que va començar estudiant el piano a Alger. Va continuar els seus estudis musicals al Conservatori de Tolosa, i ulteriorment al Brasil i a l’Uruguay, al Conservatori nacional de música de Montevideo, on va treballar amb Wilhelm Kolisher, Enrique Casal Chapi i Eliane Richepin. Després de la seva instal.lació a la regió parisenca, es va perfectionar al Conservatori nacional de Paris amb Eliane Richepin, Jeanne-Marie Darré, Germaine Devèze i Pierre Sancan.

Durant els seus estudis, va encontrar el coreògraf François Malkovsky i esdevenir el seu pianista acompanyant del 1957 fins al 1982, i va compondre per a ell belles pàgines per a piano (Inventions) : així va estar l’actor i el testimoni privilegiat del lligam entre la música i la dansa que dóna tot el seu sentit a la « Dansa lliure Malkovsky ».

Alexandre Bodak fou premiat en nombrosos concursos internacionals. Al 1992, rebé el primer premi del « Concours international des grands amateurs de piano » organitzat per Radio France a Paris i, en juny 1999, el Premi del public al primer Concurs internacional de piano de la Van Cliburn Fundation a Fort Worth (Texas).

Desplegant paral.lelament una eminent activitat professional al camp de la cardiologia i de la gerontologia, va prosseguir una brillant carrera de concertista i donar nombrosos recitals i concerts amb orquestra, tant a França com a l’estranger, i va multiplicar les gravacions de discs. Tothom qui va sentir Alexandre Bodak interpretant Brahms, Chopin, Liszt, Schubert, Skriabin, Wagner o Rachmaninov – un amic de la seva àvia – està convençut del seu immens talent.

Al 1995, va participar com a soliste a l’estrena mundial, al gran hall de la Sorbona, de la Symphonie concertante pour six pianos et orchestre de Marius Constant, sota la batuta de Georges Prêtre. En març 1998, va donar a Paris, durant un recital à la Sala Gaveau, l’estrena mundial de la Quatrième sonate pour piano escrita a la seva intenció pel compositor polonès Milosz Magin (1929-1999). En abril 2000, va interpretar à Paris, com a estrena mundial, amb l’Orquestra de l’AP-HP, el Quatrième concerto pour piano que li va dedicar el seu autor, Milosz Magin, i en febrer 2002, encara com a estrena mundial, el Concerto pour piano et orchestre del compositor belga Jan van Landeghem (1954) al Palau dels Belles Arts de Brussel.les.

A Catalunya, Alexandre Bodak va donar en aquesta mateixa sala de Figueres, en novembre 2012, un concert memorable a benefici dels damnificats per l’incendi del mes de juliol a l’Alt Empordà…

 



 

PROGRAMA

 

FRÉDÉRIC CHOPIN

(1810-1849)

 

Nocturne opus 55 n° 2

Nocturne posthume en mi mineur

 

Six Études

 

Valse opus 70 n° 1

Valse opus 34 n° 1

Valse opus 18

 

Deuxième Scherzo opus 31

 

Polonaise opus 40 n° 1

Polonaise Héroïque opus 53

 

************

 

INFORMACIÓ/RESERVA (E-mail) :

bernard-pecheur@wanadoo.fr

Internet : samedis-musicaux.over-blog.com/

 

ORGANITZACIÓ : ELS DISSABTES MUSICALS DE PRADA

71, rue du Palais-de-Justice, 66500 Prades – França

Amb el concurs de l’Amical dels francesos de l’Alt Empurdà

i els seus amics francòfons

 



 

 

 

 

 

 

Commenter cet article